Σχετικά με το απεχθές περιστατικό του 11χρονου που μαχαιρώθηκε στην Κρήτη

Όλη η χώρα έχει συγκλονιστεί από το απεχθές περιστατικό που έλαβε χώρα στην Κρήτη και παρ’ολίγον να κοστίσει στον 11χρονο που μαχαιρώθηκε τη ζωή του (οι γιατροί δυστυχώς δίνουν αρκετές πιθανότητες στο ενδεχόμενο του να επανέλθει πλέον με κάποιας μορφής αναπηρία).

Παρακαλώ αφιερώστε λίγο χρόνο στα παιδιά σας και βοηθήστε τα να κατανοήσουν τη σωστή συμπεριφορά όταν βρίσκονται σε κατάσταση κινδύνου. Είναι κάκιστη τακτική το να επιδιώκουν να έρθουν σε αντιπαράθεση με ένα δράστη μόνα τους, ακόμα κι αν τον είδαν να διαπράττει κλοπή εις βάρος τους μπροστά στα ίδια τους τα μάτια. Κανένα κινητό και κανένα laptop δεν έχει τόση αξία όση η σωματική ακεραιότητα και η ζωή του καθενός μας, πόσο μάλλον ενός παιδιού. ΑΣ ΤΑ ΠΑΡΕΙ ΤΑ ΑΝΑΘΕΜΑΤΙΣΜΕΝΑ. Δεύτερον, από τη στιγμή που θα πέσει ένα τέτοιο γεγονός στην αντίληψή του παιδιού, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΜΕΣΩΣ, όχι να ψάξει το δράστη και τα κλοπιμαία. Βοήθεια από τους γονείς, από την αστυνομία, εν ανάγκη από κάποιον άλλο ενήλικο που περευρίσκεται. Και προς Θεού, ΠΟΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΞΕΝΟ ΣΕ ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΡΙΤΩΝ.

Ας μην αμελούμε την ασφάλειά μας και ειδικά των παιδιών μας. Ας μην έχουμε το σκεπτικό του “δε θα συμβεί σε εμένα και την οικογένειά μου”. Μπορεί να συμβεί ανά πάσα στιγμή σε όλους μας, μέσα σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Μιλήστε στα παιδιά σας. Προετοιμάστε τα. Και σκεφτείτε σοβαρά να επενδύσετε στην ασφάλειά τους με μαθήματα αυτοάμυνας. Σε αντίθεση με την πεποίθηση κάποιων τετριμμένων απόψεων, δε μαθαίνουμε τα παιδιά πως να δέρνουν τους συμμαθητές τους στο σχολείο. Τα μαθαίνουμε να αποφεύγουν και να διαχειρίζονται σωστά τον κίνδυνο, ενώ ως αίσχατη λύση φυσικά είναι καλό να γνωρίζουν πως να αντιδρούν και τα ίδια απέναντι σε κάποιον που απειλεί ανεπανόρθωτα τη σωματική τους ακεραιότητα. Και προσωπικά, δε με νοιάζει αν θα μάθουν Krav Maga ή το αρχαίο σύστημα της γκρεμοτσακισμένης αλεπούς, αρκεί να ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ.

Keep safe, please.