Αγ. Σοφίας 6-14 & Κωνσταντιλιέρη 42, Βύρωνας | 6944543013 | hello@streetwise.gr


Εισαγωγή

Το Battle Proven είναι ένα πρόγραμμα φυσικής κατάστασης που αναπτύσσει τις δεξιότητες που απαιτούνται από έναν μαχητή όπως η δύναμη, η εκρηκτικότητα, τα ενεργειακά συστήματα και οι πολυεπίπεδες λειτουργικές κινήσεις (σε μετωπιαίο, εγκάρσιο και οβελιαίο επίπεδο). Αποτελείται αποκλειστικά από ασκήσεις με το βάρος του σώματος, άρα μπορεί να το εκτελέσει οποιοσδήποτε, οπουδήποτε, χωρίς τη χρήση εξειδικευμένου εξοπλισμού.

Η ιδέα για τη δημιουργία του προήλθε από μαθητές και φίλους του Streetwise, των οποίων η πιο επίμονη παράκληση ήταν να τους βοηθήσουμε να διατηρήσουν τις ικανότητές τους κατά τη διάρκεια των δύσκολων ημερών της κοινωνικής αποστασιοποίησης που έφερε η πανδημία, χωρίς να χρειάζεται να επενδύσουν σε εξοπλισμό γυμναστικής.

Πόσο αποδοτικό μπορεί να είναι ένα πρόγραμμα που δεν περιέχει χρήση εξοπλισμού;

Πράγματι, αν έχει κανείς πρόσβαση σε εξοπλισμό αποκτά και περισσότερες επιλογές προπονητικά. Όμως αυτό δε σημαίνει ότι αν δε διαθέτει, δε μπορεί να δουλέψει αποδοτικά. Το αντίθετο, χρησιμοποιώντας το σώμα του και μόνο μπορεί να φτάσει σε ένα πολύ ικανοποιητικό επίπεδο φυσικής κατάστασης, και αυτό ακριβώς το κενό έρχεται να καλύψει το Battle Proven. Για να αντισταθμίσουμε την έλλειψη εξοπλισμού λοιπόν χρησιμοποιούμε διάφορες μεθόδους όπως:

  • Αυξάνουμε τον όγκο της προπόνησης. Σε αντίθεση με το Battle Tested που περιέχει τέσσερις προπονήσεις την εβδομάδα, το Battle Proven περιέχει έξι.
  • Σε κάποιες ασκήσεις δίνουμε έμφαση στην πλειομετρική/αρνητική φάση, διότι έτσι κρατάμε τους μύες υπό τάση για περισσότερη ώρα και τους αναγκάζουμε να πυροδοτήσουν περισσότερες μυϊκές ίνες.
  • Το Battle Proven περιέχει φυσικά και ασκήσεις εκρηκτικότητας. Η ισχύς, ή αλλιώς η γρήγορη έκφραση της δύναμης, είναι καταλυτική για κάθε αθλητή, πόσο μάλλον για έναν μαχητή του οποίου οι μύες καλούνται να συσπώνται έντονα και επαναλαμβανόμενα.

Ποιους αφορά; Ποιος μπορεί να το εκτελέσει;

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που μπορεί να εκτελέσει κανείς είτε αυτόνομα είτε ως συμπληρωματικό, παράλληλα με τις προπονήσεις του στις πολεμικές τέχνες. Aφορά σε μαχητές ανεξαρτήτως συστήματος (αυτοάμυνα/striking/grappling/μικτές τέχνες) οι οποίοι δεν έχουν πρόσβαση σε εξοπλισμό και θέλουν να προπονηθούν σωστά ώστε για να γίνουν αποδοτικότεροι σε αυτό που κάνουν. Μιας και οι ασκήσεις με το βάρος του σώματος είναι εκ φύσεως πιο ασφαλείς για αρχάριους από αυτές με αντιστάσεις, μπορείς να εκτελέσεις αυτό το πρόγραμμα ακόμα κι αν ξεκινάς τώρα την ενασχόλησή σου με τη γυμναστική ή τις πολεμικές τέχνες. Αν είσαι εκπαιδευτής, πρόκειται να αποκτήσεις ένα εξαιρετικό προπονητικό εργαλείο που θα σου δώσει ιδέες και λύσεις για τη σωστή εκγύμναση των μαθητών σου και θα απογειώσει τις επιδόσεις τους.

Πόσο διαρκεί και τι περιλαμβάνει;

Το Battle Proven διαρκεί 8 εβδομάδες και περιέχει 6 προπονήσεις ανά εβδομάδα, χωρισμένες σε τρεις ημέρες προπόνησης δύναμης ή/και εκρηκτικότητας (άνω μέρος/κάτω μέρος/full body) και τρεις ημέρες ανάπτυξης των ενεργειακών συστημάτων (αερόβιας/αναερόβιας, καθώς και μυϊκής αντοχής). Μόλις ενεργοποιήσεις το λογαριασμό σου θα έχεις πρόσβαση στην ενότητα του προγράμματος εφ’όρου ζωής. Εντός θα βρεις πλήρεις οδηγίες για την εκτέλεση του προγράμματος. Θα έχεις επίσης στη διάθεσή σου τα προγράμματα των προπονήσεων με αναλυτικότατες λεπτομέρειες σχετικά με τις ασκήσεις, σημειώσεις και videos με τον τρόπο και την ένταση εκτέλεσης, το επιθυμητό εύρος καρδιακών σφυγμών ανά περίπτωση, κ.λ.π. Οι οδηγίες είναι τόσο σαφείς που θα σου κρατούν κυριολεκτικά το χέρι σε κάθε βήμα.

Τι εξοπλισμό θα χρειαστώ;

Το μόνο που θα χρειαστείς για να ακολουθήσεις το Battle Proven είναι ένα μονόζυγο. Αν πρόκειται να το κάνεις στο σπίτι, αρκεί και ένα απλό μονόζυγο πόρτας.

Πόσο κοστίζει και πώς μπορώ να το αγοράσω;

Το Battle Proven κοστίζει €50, και εφόσον το αγοράσεις γίνεται δικό σου διά παντός. Η διεκπεραίωση των πληρωμών γίνεται από το PayPal, την πλέον αξιόπιστη και ασφαλή πλατφόρμα ηλεκτρoνικών συναλλαγών. Η ιστοσελίδα μας δεν αποθηκεύει ούτε διαχειρίζεται τα στοιχεία της κάρτας σου. Δεν είναι υποχρεωτικό να διαθέτει κανείς λογαριασμό στο PayPal, η συναλλαγή μπορεί να πραγματοποιηθεί και απλά με τη χρήση οποιασδήποτε πιστωτικής/χρεωστικής/προπληρωμένης κάρτας. Μπορείς επίσης να πληρώσεις και με μετρητά στο χώρο της σχολής μας. Σε αυτή την περίπτωση διάλεξε την επιλογή “manual/offline” όταν εγγραφείς, και η συνδρομή σου θα ενεργοποιηθεί αμέσως κατά την πληρωμή στο χώρο μας. Ξεκίνα δημιουργώντας το λογαριασμό σου εδώ. Ακόμα κι αν διαθέτεις ήδη λογαριασμό από την αγορά άλλου προγράμματος, θα πρέπει να δημιουργήσεις έναν νέο για το Battle Proven.

Back to Top
error: Αν επιθυμείτε την αναδημοσίευση των κειμένων της ιστοσελίδας παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το πλήρες link με αναφορά στην αρχική πηγή. Ευχαριστούμε πολύ!
Descargar musica