Αγ. Σοφίας 6-14 & Κωνσταντιλιέρη 42, Βύρωνας | 6944543013 | hello@streetwise.gr

Αλέξανδρος Χρυσοβέργης

Ο Αλέξανδρος είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής εκπαιδευτής του Streetwise Krav Maga. Γεννημένος στην Αθήνα το 1984, φανέρωσε από νεαρή ηλικία το ενδιαφέρον του για τη σωματική άσκηση και τον αθλητισμό. Ασχολείται συστηματικά με τη γυμναστική σε διάφορες μορφές της όπως οι αντιστάσεις, τα gymnastics και η διασταυρωμένη προπόνηση (CrossFit). Ανέκαθεν εκδήλωνε την αγάπη του για τις πολεμικές τέχνες, όμως αυτό που πραγματικά αναζητούσε ήταν ένα σύστημα το οποίο επικεντρώνεται στην αυτοάμυνα και έχει άμεση πρακτική εφαρμογή στην πραγματική ζωή και στους κινδύνους του δρόμου.

Αυτήν ακριβώς την ανάγκη του κάλυψε μόλις ήρθε σε επαφή με το Krav Maga, με το οποίο ασχολείται από τα πρώτα χρόνια παρουσίας της Διεθνούς Ομοσπονδίας Krav Maga (International Krav Maga Federation) στην Ελλάδα. Κατόπιν, αποφάσισε να κάνει το μεγάλο βήμα και να παρακολουθήσει τη σχολή εκπαιδευτών της IKMF, από την οποία αποφοίτησε επιτυχώς έπειτα από τις αντίστοιχες εξετάσεις, πάντα υπό τη διδασκαλία και εποπτεία των πιο υψηλόβαθμων Ισραηλινών εκπαιδευτών. Έπιπρόσθετα, έχει εκπαιδευτεί και σε άλλους τομείς του Krav Maga, της φυσικής αγωγής, της διατροφής αλλά και της ασφάλειας γενικότερα.

Συν τοις άλλοις, έχει εντρυφήσει στην επίδραση του ψυχολογικού προφίλ του εκάστοτε ανθρώπου στην αυτοάμυνα και τη σωματική άσκηση, σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα τη μοναδικότητα του κάθε ασκούμενου. Η προσωπικότητα και η ιδιοσυγκρασία παίζουν τεράστιο ρόλο στον τρόπο που αντιλαμβάνεται και εφαρμόζει κανείς όσα μαθαίνει κατά την προπόνηση, επομένως με αυτήν την προσέγγιση επιδιώκει να μεγιστοποιήσει τις επιδόσεις του καθενός ξεχωριστά μέσα από τα μαθήματα. Οι πιστοποιήσεις του είναι οι εξής:

 • Expert Level 2 Krav Maga Instructor – International Krav Maga Federation
 • Kids Krav Maga Instructor – International Krav Maga Federation
 • Women’s Self Defense Instructor “Stay Away” – International Krav Maga Federation
 • Lead Civilian Instructor – International Krav Maga Federation
 • VIP Protection Instructor – Σχολεία Bronze (Άοπλο), Silver (Ένοπλο) & Gold (Επικεφαλής Ομάδας Ασφαλείας) – International Krav Maga Federation
 • Neurological & Physical Typing | Personal Training & Nutrition Certification – Ballistic Advanced Training Institute (B.A.T.I.) by Christian Thibaudeau
 • Κρατική Πιστοποίηση Γνώσεων σε Θέματα Ασφαλείας – Κέντρο Μελετών Ασφαλείας (ΚΕ.ΜΕ.Α)
 • Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
 • Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών – Ελληνική Ναυαγοσωστική Ακαδημία (Ε.Ν.ΑΚ.)
 • Πιστοποιητικό σειράς μαθημάτων “Cyberwar, Surveillance and Security” – University of Adelaide
 • Πιστοποιητικό σειράς μαθημάτων “The Psychology of Criminal Justice” – University of Queensland

Έτσι, ως πιστοποιημένος εκπαιδευτής αυτοάμυνας της IKMF, προπονητής Strength & Conditioning και σύμβουλος αθλητικής διατροφής, ασχολείται επαγγελματικά αποκλειστικά με αυτό που αγαπά και ξέρει καλύτερα. Διδάσκει τους συνανθρώπους μας πώς να προστατεύουν τον εαυτό τους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα, βοηθώντας τους παράλληλα να πετύχουν μία καλύτερη ποιότητα ζωής μέσω της άθλησης και της βελτίωσης της φυσικής τους κατάστασης. Συχνά μοιράζεται τις σκέψεις του μέσω κειμένων και videos. Αρθρογραφεί συστηματικά σε ιστοσελίδες διεθνούς κύρους όπως το SimpliFaster και το θρυλικό Testosterone Nation, το μεγαλύτερο και εγκυρότερο website αθλητισμού και fitness το οποίο φιλοξενεί επιλεγμένο υλικό από προπονητές παγκοσμίου βεληνεκούς. Επίσης, έχει καταπιαστεί περιστασιακά και με τη σκηνοθεσία σκηνών μάχης για λογαριασμό τηλεοπτικών παραγωγών (κλικ εδώ κι εδώ). Πιστεύει στη διά βίου μάθηση, γι’αυτό και συνεχώς προπονείται, ενημερώνεται και συμμετέχει σε σεμινάρια και εκπαιδευτικά προγράμματα ώστε να εμπλουτίζει τις γνώσεις του.

Τελειώνοντας, πέρα από την αναφορά στις μαχητικές/αθλητικές του δραστηριότητες, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλέξανδρος είναι πτυχιούχος μηχανικός ήχου, ένα επάγγελμα με το οποίο ασχολήθηκε για αρκετά χρόνια. Επιπλέον, τρέφοντας μεγάλη αγάπη για την τεχνολογία, έχει εργαστεί για σύντομο χρονικό διάστημα και ως τεχνικός υπολογιστών και δικτύων. Μιλάει δύο ξένες γλώσσες και παίζει ερασιτεχνικά μουσική (drums) στην οποία έχει τεράστια αδυναμία.

Alex’s Facebook Profile
Alex’s Facebook Page
Alex’s Instagram Profile

Συνέντευξη στον Εξαρχειώτη

“Αυτή τη φορά συνομίλησα με τον Αλέξανδρο Χρυσοβέργη, εκπαιδευτή του KM -Instructor-, ο οποίος χαίρει ιδιαίτερης εκτίμησης από τους ανθρώπους που το… οικοδόμησαν στην Ελλάδα. Η απήχηση της “μάχης επαφής” είναι ραγδαία εξελικτική και… αγκαλιάζει ολοένα και μεγαλύτερο πλήθος ανθρώπων, που εντάσσεται στην εγχώρια IKMF -International Krav Maga Federation- οικογένεια. Από την πλευρά μου, να υπενθυμίσω τα λόγια του Avi Moyal (προέδρου της ΙΚMF), βασιζόμενα στα λεγόμενα του Ιmi Lichtenfeld (ιδρυτή του Κrav Μaga), για τη φιλοσοφία του KM: “Να μπορεί ένας άνθρωπος να πορεύεται εν ειρήνη. Ο ασκούμενος θα πρέπει να είναι ικανός να αναλύει τον κίνδυνο, όσο γίνεται πιο άμεσα και να αντιδρά ταχύτατα, ώστε να τον αποφεύγει ή αλλιώς να τον αντιμετωπίζει αποτελεσματικά”. O λόγος στον Αλέξανδρο.”

 

Συνέντευξη στον Αθήνα 9.84

 

Αφιέρωμα στο Online Magazino Say Yes to the Press

Κατερίνα Ακοκκαλίδου

Η Κατερίνα γεννήθηκε στην Αθήνα και γυμνάζεται από τότε που θυμάται τον εαυτό της, έχοντας ασχοληθεί με πολλά ομαδικά αθλήματα. Παράλληλα με αυτά, μελέτησε και συστήματα πολεμικών τεχνών όπως η Capoeira και το Kick Boxing.

Η αναζήτηση της συνεχίστηκε μέχρι που ανακάλυψε το Krav Maga, το οποίο τη γοήτευσε κυρίως λόγω της εφαρμογής του στους αληθινούς κινδύνους του δρόμου. Παρακολούθησε το σχολείο εκπαιδευτών της International Krav Maga Federation από το οποίο αποφοίτησε επιτυχώς, και έκτοτε ασχολείται αποκλειστικά με το Krav Maga σε επαγγελματικό επίπεδο ως εκπαιδεύτρια. Είναι η υπεύθυνη ανάπτυξης του παιδικού τμήματος του Streetwise. Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και αρκετά χρόνια είναι αθλήτρια του CrossFit, κάτι που τη βοηθά να κρατά το επίπεδο της φυσικής της κατάστασης σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Οι πιστοποιήσεις της είναι οι εξής:

 • Expert Level 2 Krav Maga Instructor – International Krav Maga Federation
 • Kids Krav Maga Instructor – International Krav Maga Federation
 • Women’s Self Defense Instructor “Stay Away” – International Krav Maga Federation
 • Lead Civilian Instructor – International Krav Maga Federation
 • TRX Suspension Trainer
 • Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός
 • Πιστοποίηση Ναυαγοσωστικής – Πανελλήνια Σχολή Ναυαγοσωστικής (ΠΑ.ΣΧ.ΝΑ.)

Η Κατερίνα διακρίνεται από την ολοκληρωμένη υπόστασή της ως εκπαιδεύτρια και αθλήτρια, αλλά και από την ακεραιότητα του χαρακτήρα και του ήθους της, κάτι που καθιστά την ίδια ιδανική για την ομάδα μας αλλά και τους μαθητές της τυχερούς που εκπαιδεύονται από έναν άνθρωπο αυτής της ποιότητας.

Κυριάκος Τσακέτας

Ο Κυριάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1991. Εμφάνισε το πάθος του για τη σωματική άσκηση από πολύ μικρός, ενώ για αρκετά χρόνια ασχολήθηκε συστηματικά με το παρκούρ.

Μεγαλώνοντας, το ενδιαφέρον του για εκμάθηση αυτοπροστασίας τον έκανε να στρέψει την προσοχή του στο Krav Maga. Εκπαιδεύτηκε σε αυτό για περίπου πέντε χρόνια ως μαθητής στη σχολή μας, κι έπειτα αποφάσισε να παρακολουθήσει τη σχολή εκπαιδευτών της International Krav Maga Federation, από την οποία αποφοίτησε επιτυχώς. Σήμερα κατέχει το επίπεδο Graduate 5, και φυσικά συνεχίζει να προπονείται μαζί μας και να προετοιμάζεται για την κατάκτηση ανώτερων επιπέδων με αξιοζήλευτη προσήλωση. Είναι επίσης πτυχιούχος Personal Trainer και προπονητής Cross Training. Διδάσκει Krav Maga κυρίως μέσω ιδιαίτερων μαθημάτων. Αγαπά τη γυμναστική και πιο συγκεκριμένα τη διασταυρωμένη προπόνηση (Cross Training), στην οποία αφιερώνει αρκετές ώρες την εβδομάδα προκειμένου να βελτιώνει τη φυσική του κατάσταση σε όλες τις πτυχές της.

Οι πιστοποιήσεις του είναι οι εξής:

 • Graduate Level 5 Krav Maga Instructor – International Krav Maga Federation
 • Personal & Weight Trainer – A.F. Studies
 • Body & Weight Cross Trainer – A.F. Studies
 • Kettlebell Trainer – A.F. Studies
 • TRX Suspension Trainer
 • Fitball Trainer – A.F. Studies
 • Πιστοποιητικό Πρώτων Βοηθειών – Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Κυριάκου είναι το πάθος που τον διακατέχει για το Krav Maga, το οποίο μεταλαμπαδεύει στους μαθητές του και παραμένει εξίσου δυνατό με εκείνο που είχε στην πρώτη του προπόνηση ως μαθητής. Ξέρει πώς να ηλεκτρίζει την ατμόσφαιρα του μαθήματος, να διατηρεί τη θετική ενέργεια στα ύψη και να κινητοποιεί τους γύρω του.

Άκης Γαλανίτσας

Ο Άκης γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Ως παιδί λάτρευε να παρακολουθεί ταινίες δράσης που περιέχουν πολεμικές τέχνες, και αυτό είναι κάτι που αργότερα τον οδήγησε στο να τις μελετήσει. Έτσι, κατέκτησε αρχικά 2 Dan στο Tae Kwon Do (WTF), και έπειτα στο Hapkido (WHF).

Μεγαλώνοντας, η αναζήτησή του για ένα πιο ρεαλιστικό σύστημα, με αντίκρυσμα στην πραγματική ζωή, τον οδήγησε στο Krav Maga. Έπειτα από μερικά χρόνια ενασχόλησης ως μαθητής, αποφοίτησε επιτυχώς από τα σχολεία εκπαίδευσης ενηλίκων και παιδιών της IKMF.

Διδάσκει στα τμήματα εφήβων και αρχαρίων του Streetwise. Είναι κάτοχος του επιπέδου Graduate 3 και συνεχίζει να προπονείται θέτοντας υψηλότερους στόχους για το μέλλον.

Σε ό,τι αφορά στις ακαδημαϊκές του σπουδές, είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής και του Παιδαγωγικού, και έχει δουλέψει αρκετά χρόνια ως δάσκαλος σε νηπιαγωγείο, τρέφοντας μεγάλη αγάπη για τη διαδικασία της διδασκαλίας γενικότερα.

Το σημαντικότερο πλεονέκτημα του Άκη είναι η εντυπωσιακή υπομονή του. Πρόκειται για ένα στοιχείο που καθορίζει, ή αντίστοιχα καταστρέφει εν τη απουσία του, έναν εκπαιδευτή. Όντας πάντα προσιτός στο μαθητή, αδιατάρακτος, και έχοντας επιμονή στη λεπτομέρεια λόγω της εμπειρίας του στις παραδοσιακές τέχνες, μπορεί να μεταδώσει γνώσεις με πολύ αποτελεσματικό τρόπο σε μικρούς και μεγάλους.

 

Back to Top
error: Αν επιθυμείτε την αναδημοσίευση των κειμένων της ιστοσελίδας παρακαλούμε χρησιμοποιήστε το πλήρες link με αναφορά στην αρχική πηγή. Ευχαριστούμε πολύ!
Descargar musica